Angel Hair / Cabello De Ángel

I'VE BEEN DISPLAYING some self-control this month and haven't purchased any Christmas goodies yet. We did however receive a gift of homemade goodies from our wonderful friend Jessica. The mother of her fiance Juan Carlos sent us some of her empanadillas (at least I think they were empanadillas) and Christmas Rosquillas.

The empanadillas were filled with "Angel Hair Marmalade," which is made from the flesh and fibers of "Angel Hair Squash," cucurbita ficifolia, a winter squash (also known as fig-leaf gourd, Malabar gourd, cidra or sidra, Thai marrow, black-seed squash, pie melon...).

Rosquillas are a type of Spanish donut, although very different from the kinds of donuts we had in the USA. They were introduced in Spain by the Romans, and are made of fermented dough and are then fried or sometimes baked. The texture is lighter than an American donut. Rosquillas in Andalusia are often made with anise, fennel, or liquorice.

Let the binge begin!

HE DEMOSTRADO CERTO autocontrol este mes y aún no he comprado ningún dulce de Navidad. Sin embargo, recibimos un regalo de golosinas caseras de nuestra maravillosa amiga Jessica. La madre de su novio Juan Carlos nos envió algunas de sus empanadillas (al menos creo que eran empandillas) y rosquillas navideñas. 

Las empanadillas se llenaron con Mermelada de Cabello de Ángel, que está hecho de carne y fibras de una de Calabaza Cabello de Ángel, (cucurbita ficifolia). 

Las rosquillas son muy diferentes de los "donuts" que teníamos en los Estados Unidos. Están hechos de masa fermentada y luego son fritos o horneados, y supuestamente introducidos en España por los romanos. La textura es más ligera que un donut estadounidense. Las rosquillas en Andalucía a menudo se hacen con anís, hinojo, o regaliz. 

¡Deja que empiece el atracón!




Labels: , , , , , , , , , , , ,